sociale psychologie

mijn dochter

Na mijn studie sociale psychologie open ik eind 2007 een snow- en skate-boardshop. Waarbij de camera opnieuw een rol begint te spelen in mijn handelen. In eerste instantie als visuele ondersteuning voor de shop. Nu, gestopt met de shop en een decennium verder, heb ik ondertussen veel en uiteenlopende foto’s gemaakt in een diversiteit aan stijlen en vormen. Fotografie is een essentieel deel van mijn leven geworden. Na de geboorte van mijn dochter begint Fotografie By-Pauluz* vorm te krijgen. In 2010 eerst nog als een onschuldig wordpress blogje waarin ik zoek naar de vorm, de stroomlijn en de stijl. In 2012 krijgt By-Pauluz* de officiële status als onderneming en daarmee ook de gelijknamige en op zichzelf staande website. Jawel, ook ik ben hiermee toegetreden tot het ondefinieerbare gilde der ZZP’rs!

opdracht vs experiment

het collectief

In het proces van het geleidelijk ontdekken van stijl, stroomlijn en vorm, realiseer ik al snel dat ik naast de creatieve vormen van fotografie goed weet om te gaan met bedrijfs- en event-fotografie. Om de resultaten van mijn visuele ontdekkingsreis met By-Pauluz* te onderscheiden van de in opdracht gemaakte foto’s, wordt Concretestate Fotografie en dito website opgezet. De vorm, stijl en stroomlijn vormen daarbij duidelijk een geheel en worden niet vertroebeld door het fotografische experiment van Fotografie By-Pauluz*. Concretestate Fotografie is daarmee mijn levensbestaan geworden en By-Pauluz* een verzamelplek, of zoals je wil een portfolio, van mijn veelzijdigheid binnen het veld van de fotografie. Met ruimte voor experiment, vrij werk en losse opdrachten die niet passen binnen Concretestate.

door mij

blijven ontdekken

Fotografie By-Pauluz* is uiteindelijk geworden wat fotografie voor mij altijd is geweest: “Een ontdekkingsreis”! Ik nodig je bij deze uit in deze ontdekkingsreis van veelzijdigheid, krijg middels de foto’s een kijkje in mijn brein, in mijn zoektocht naar stijl en vorm en ja, ook een kijkje in mijn divers en soms chaotisch leven. Kortom, fotografie door mij, Paulus van Dorsten.

 
 *By-Pauluz is als naam ooit als grap ontstaan. Wellicht moet ik het maar eens veranderen naar mijn echte naam. Aan de andere kant, soms moet je het leven niet al te serieus nemen en dingen zijn beloop laten gaan.