2008-2009

witte broods weken
*08042009+

de digitale herontdekking

2008-2009
De boardshop is in volle gang. De camera is er grotendeels voor de shop en als vervanging van muziek maken (waar ik geen tijd meer voor blijk te hebben).
Alles gaat in een stroomversnelling. Zo ook de zoektocht naar wat te fotograferen, hoe te fotograferen, wat zijn de mogelijkheden met edit software etc. Veel experiment, veelal de extremen van het digitale tijdperk. Zoals HDR, het “verouderen” van foto’s of het digitaal creĆ«ren van passe partouts.

Levensvormend.
In 2009 is er de stille geboorte van Luna. Een gebeurtenis die levensvormend is en waardin ik verder gedreven word in het escapisme van de fotografie.

Wat zie ik terug in deze twee jaren dat mij heeft gevormd tot zoals ik nu schiet?

Duidelijk een neiging tot zwartwit en het benadrukken van details. Zeker ook de eerste stappen met licht los van de camera en de eerste stappen van artiesten fotograferen. Ook valt het op dat de candid, low angle en camera obscura benadering reeds aanwezig is in mijn nog ontwikkelende stijl.
Wat ook duidelijk zichtbaar is in deze periode, is de aandacht voor abstractie en detail.

Ook personen beginnen een onderwerp te worden, waarbij in deze mijn eerste nieuwsgierigheid naar naakt ontstaat. De durf was er alleen nog niet.

*in de onderstaande serie zit een foto welke later is geƫxposeerd in het Rotterdams Fotografie Museum

exemplarische foto’s van destijds in de zoektocht naar stijl, vorm en mogelijkheden van het nu

mijn eerste portret serie off camera flash