nodige omweg

kantelpunt

Uit liefde open ik na mijn studie sociale psychologie eind 2007 een snow- en skateboardshop. Mijn camera blijkt een welkome toevoeging in het runnen van de winkel.  In eerste instantie als visuele ondersteuning van het assortiment, later als uitdagende vast te leggen subcultuur waarin mijn kunnen als fotograaf tot ver buiten mijn grenzen (zowel letterlijk als figuurlijk) getest wordt.

Gestopt met de shop en een decennium verder, heb ik -juist dankzij dit avontuur- veel en uiteenlopende projecten kunnen schieten en prijs ik mijzelf gelukkig dat ik in het verlengde van de levensstijl van de skate- en snowboardwereld mezelf altijd ben blijven uitdagen. De connectie met de boarderswereld heeft ervoor gezorgd dat fotografie een essentieel onderdeel van mijn leven is geworden.  

Mijn dochter, het kantelpunt. Na de stille geboorte van mijn dochter, waar fotografie een grote en afleidende rol voor me speelt, begin ik Fotografie By-Pauluz*. Zoals gebruikelijk in die tijd, in 2010, stort ik me eerst op een wordpres blog. Het is de start van mijn zoektocht naar vorm, een (stroom)lijn en eigen stijl. In 2012 geef ik By-Pauluz* de officiële status als onderneming en daarmee ook de gelijknamige en op zichzelf staande website. Jawel, ook ik ben hiermee toegetreden tot het ondefinieerbare gilde der ZZP’rs!      

opdracht

experiment

Al vroeg in mijn beeldende ontdekkingstocht in stijl, smaak, vorm en stroomlijn realiseer ik me dat ik een scherpe neus heb voor het werken in opdracht. De wereld van de bedrijfs- en eventfotografie opent zicht.

Om de resultaten van mijn visuele ontdekkingsreis als By-Pauluz* te onderscheiden van de fotografie in opdracht, splits ik mijn vrije werk (By-Pauluz) op. Voor werk in opdracht ben ik sindsdien, en nog steeds te vinden onder mijn bedrijfsnaam Concretestate Fotografie.

Zo hou ik voor mezelf het overzicht. Het is fijn om een vrijplaats te hebben voor het experiment en onderzoek, en wat is er mooier om de vaardigheden vanuit mijn vrijplaats By-Pauluz* in te kunnen zetten als ik aan het werk ben als Concretestate.  

Fotografie By-Pauluz

blijven ontdekken

Deze website, dit overzicht, dit archief, is een (d)warsdoorsnede van mijn fotografiewerk tot nu.

 

Het is een uitnodiging: middels dit overzicht van mijn foto’s hoop ik je deelgenoot te maken in mijn zoektocht naar een eigen beeldtaal. Ik denk een overzicht te schetsen van die persoonlijke zoektocht. Al het werk geeft wat mij betreft een – behoorlijk eclectisch – beeld van mijn gediplomeerd ADHD-brein.

 

Een tikkeltje chaotisch leven dus, gevangen in een overdaad aan foto’s.

 
*De naam By-Pauluz is ooit als grap ontstaan. Wellicht moet ik het maar eens veranderen naar mijn echte naam. Aan de andere kant, soms moet je het leven niet al te serieus nemen en dingen zijn beloop laten gaan.
Contact
Rechten en plichten
Disclaimer
partners

Voor vragen, suggesties, samenwerkingen of andere zaken mail naar Paulus

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Paulus van Dorsten. En zijn dus auteursrechtelijk beschermd.

Tekst en Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Paulus van Dorsten.

Tevens zijn alle foto’s op deze website ofwel in opdracht gemaakt, waarbij kenbaar gemaakt is dat er foto’s van hen, aanwezig bij de reportage, genomen zou worden ter promotionele activiteiten, ofwel met direct medeweten van de afgebeelde perso(o)n(en).

Mocht er toch de wens zijn om een afbeelding op deze website niet te tonen. Neem contact met mij op en ik zal de foto verwijderen.

Zowel voor de fotograaf als de gebruiker gelden de volgende voorwaarden: Algemene_voorwaarden_FotografenFederatie_84_2011.prn

030303, 3voor12, 40 Up, AIPIA, Aevig, Backside 540, Bataleon Snowboards, Ben & Sadar’s, Best Kept Secret, Beurs van Berlage, Binary District, Blockchain Talks, Bockbier Festival Utrecht, Booking a Photographer, Brainwash Festival, CRA, Cafe Ledig Erf, Cellblock, Circus Snor, Cosmic Force, Cultdealer, Cultfarm, Culturele Zondagen, DGTL, DJ Broadcast, De Helling, Deep Trax, EKKO, ESSENT NV, Eindbaas, Eva Bullens, Female Ventures, Fonteyn Festival, Geo Spatial World Forum, HBFS, INFOBLOX, In de Buurt, Informa Middle East, Into The Great Wide Open, Into the Woods, Jaarbeurs Utrecht, Jan Jaap Nijborg, KYTOPIA, KYTOPIA sessions, Kalipso, Kantien, Kim Janssen, Klap van De Molen, Kultlab, Kunstoff, Lefthanded, Lightup Collective, Livebuild, Lonely Planet, MAGS, MCD, MOA, Markt om de Hoek, Media 4Me, Meet Berlage, Michiel van Woerkom, Modulation, NVvP, Nederlandse Vereniging voor de Psychiatrie, Neos Magazine, Netwerkgids Nederland, Oproer, Primal Base, Resident Advisor, Resident Advisor, Rockstart, Rotterdam Agency, SI Sports, Scheffer en Groenewoud, School of life, Scriptie Begeleiding Utrecht, Sonar Traffic, Spoorweg Museum, Spotzer, Staatsgreep, Stathe, Stekker Festival, Stekker in Tunnel, Stone Hostel, Studio Stekker, Suzan Becking, Switchback Bindings, Talud 9, Tekenen Onder Invloed, The Orlowska Agency, Theater Groep Intra Mintra, Tivoli Vredenburg, UVA, Uncloud, Utrechts Archief, VanderStreek brouwerij, Vers Vermaak, Vrede van Utrecht, Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Whiskybase, Wiskhy Tasting Festival, Wit ceramics